27 augusti 2012

Sänker kraven och andas

Nej, det handlar inte om att förbise dammråttorna till förmån för en god bok. (De förbiser jag hela tiden)

Och det handlar inte heller om att strunta i alla måsten och bara vara i nuet. (Att vara i nuet är tydligen att tjata och gnata så det är jag jättebra på)

Utan ikväll sänker jag kraven på mitt val av rum, vad som helst bara jag får vara ifred och andas istället för att tjata. Därför sitter jag här, på toalettgolvet, och unnar mig tio minuters ro.

Kanske kommer detta att slå tillbaka om jag någon gång börjar meditera. Mitt inre rum och lugna plats - ett toalettgolv i en alltigenom stökig lägenhet.



08 augusti 2012

Tips på hur man bäst anpassar sig till jobb efter semestern

Känner du jobbångesten komma krypandes? Önskar du att semestern varade lite längre? Då har jag ett tips för dig!

Ta några extra dagar ledigt, det räcker med två-tre stycken. Observera att dessa dagar inte får planeras in i samband med ordinarie semesteransökan, de ska enbart hanteras som en sista-minuten-bonus och trollas fram i slutet av semesterperioden.

Se därefter till att du sitter i en lägenhet i en regnig stad med arga 6- och nästan-4-åringar som slåss i det närmsta hela tiden. Och vips! - jobbångesten är som bortblåst! Med största sannolikhet kommer du istället vara uppfylld av en känsla av längtan inför måndagens ljuvliga vardag.

Lycka till!





06 augusti 2012

"Ni är dumma och hemska!"

Jaha du, 6-åriga "solstråle".
Du är fan ingen picknick själv.

Mvh,
Dina dumma föräldrar



03 augusti 2012

Sökes: Vuxen

RUT och ROT och RIT och allt vad det heter. Men vart vänder jag mig om jag behöver en vuxen? En allvetande person som kan bestämma i de svåra frågorna? Någon som vet bäst och som är klok?

Visst, jag har ynglat av mig, har jobb, bostadsrätt, man, en vuxenpärm, tvättmaskin, tillgång till godis en vardag och en massa andra vuxna grejer, men det känns som att verkligheten kommit ikapp och bitit mig i röven och sagt "Du är en ljugapa!" och nu behöver jag en riktig vuxen. Någon som vet. Rätt eller fel, bra eller dåligt. Så jag inte behöver höfta och gissa för jag är inte bra på det.

Jag frågar igen: Vart hittar jag en sån??